Moules Frites
Moules frites er en absolutt klassiker som virkelig lar smaken av friske blåskjell skinne.. Denne utstillingsretten er overraskende god verdi og en flott introduksjon til matlaging med blåskjell, så ikke la deg skremme og lær hvordan du lager moules frites med vår enkle oppskrift og eksperttips. Det er en praktisk ingrediensliste nederst på siden med alt du trenger.
Ingredients
Instructions
1. Forbered blåskjellene
- Rens BlåskjelleneSkyll 1 kg ferske blåskjell under kaldt rennende vann for, og bruk deretter en bestikkniv til å skrape skjellene
- Gi dem ett "bank"Kast knuste blåskjell. Bank forsiktig eventuelle åpne blåskjell på et skjærebrett. Kast alle som ikke lukkes, da de er døde.
2. Stek løken
- Bruk en stor gryte og sett på svak varme. Tilsett 12 g smør, 1stk finhakket løk kok, og stek 10-12 minutter til løken er myk. Ikke la dem endre farge. Du vil at smaken skal være søt og delikat i stedet for karamellisert. Tilsett 2 knuste hvitløksfedd og halvparten av den grovhakkede flatbladpersille i pannen. Stek i 2 minutter, dekket, tilsett deretter 1dl vin og 1dl vann. Fjern lokket, øk varmen og la det surre.
3. Kok blåskjellene
- Tilsett blåskjell, dekk godt til (for å beholde dampen), øk varmen og kok i 5 minutter, rist pannen av og til for å bringe bunnskjellene til toppen. I mellomtiden legger du 450g frosne pommes frites i ovnen og steker ihennhold til instruks på pakken. Fjern lokket på blåskjellpannen etter de første 5 minuttene: hvis blåskjellene er åpne, er de kokte. Hvis de fleste fremdeles er lukket, må du dekke til og koke i ytterligere 1-2 minutter eller til de er åpne.
4. Kast lukkede skjell
- Tipp blåskjellene i et dørslag sett en bolle under for å fange væsken til sausen. Kast blåskjell som ikke har åpnet seg. Dekk med lokk for å holde varmen mens du lager sausen.
5. Lag sausen
- Hell væsken i pannen og kok i 3-4 minutter til den er redusert med halvparten. Smak på den reduserte væsken før du tilsetter fløten. Den skal være intens (fløten vil jevne den). Hvis det ikke er sterkt, reduser det noen minutter til. Når den reduserte væsken har nådd riktig intensitet, reduser du varmen og rører inn 1dl fløte
6. Server med pommes Frites
- Overfør blåskjellene til serveringsskålene, hell over sausen, dryss over gjenværende persille og server med pommes frites.